Ugnsrostad sparris
Smidigt, enkelt och så gott! Ugnsrostad sparris är något vi gärna äter som ett härligt tillbehör till både fisk, fågel, skaldjur och kött här hemma Under vårt tak.
Men sparris fungerar utmärkt även som en egen god liten rätt på buffé- eller tapasbordet, så gott!
Sparris
Sparris är till färgen antingen vit eller grön. Den vita sparrisen skördas under jord då toppskotten bryter fram och den gröna sparrisen skördas ovan jord när den nått lagom längd.
Den första spröda svenska sparrisen på våren är helt fantastisk och då är den som godast men man kan nu i stort sett hitta sparris i butiken året om.
Folsyra och andra nyttigheter
Sparris innehåller gott om folsyra som är viktigt när man är gravid.
Förutom folsyra så innehåller sparris både K-, E-, C- och A-vitamin. Mineraler som zink och kalium hittar du också i sparris. Dessutom innehåller den gott om fiber.
Recept med sparris
I vår digitala receptbank Paleoskafferiet hittar du härliga recept med sparris som bl.a. Sparrispytt med sötpotatis, Kokt vit sparris med ljuvliga tillbehör, Laxpaj med sparris och salladslök, Grillad vårglädje med rostad mandel och Färgstark vårsallad, så gott!
Sparris i ugnen
Att ugnsrosta sparris i ugnen är så enkelt och det krävs enbart 12 minuter för att få den perfekt!
Vi brukar oftast bara ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt men om man vill ha lite extra hetta kan man, som Magnus kusin Anna tipsade om, strö över lite chiliflakes, underbart.
Recept
Nästa gång du blir sugen på sparris så testa Ugnsrostad sparris, så enkelt och gott!
Receptet på Ugnsrostad sparris hittar du i vår digitala receptbank Paleoskafferiet. Här hittar du receptet på Ugnsrostad sparris.
Tid att Njuta!
Jenny & Magnus Paleo matlagning hälsa hälsosam hälsosamt mat Sverige matblogg hälsoblogg ren och naturlig mat tips sommar må bra glad mage vårprimör