Rabarberpaj

Tillbaka

Rabarberpaj

För några år sedan fick vi en planta med rabarber från, vår gudson, Liams mamma.

Rabarberna hade stått i hennes farmors trädgård och när nu huset skulle säljas var det viktigt att rabarberna skulle få en ny plats nära henne då det både var ett minne av hennes farmor och barndomen. Eftersom de bor i lägenhet var valet enkelt att hitta en plats för dem i vår trädgård.

Vi märkte snabbt att platsen som vi valt att plantera dem på inte var så gynnsamt för dem så förra våren flyttade vi dem till en ny plats.

Förra sommaren var skörden liten men i år har den riktigt exploderat och nu kan vi njuta av härliga rabarber i stort sett så ofta vi vill.

Rabarber på olika sätt

När vi grillar, plockar vi gärna lite rabarber och kokar en Rökig BBQ-sås med rabarber och rosmarin. Supergod att både servera till det grillade eller att pensla köttet med före det läggs på grillen.

Smulpaj med rabarber är också en sådan favorit som vi gärna Njuter av till kaffet och visst smakar det så mycket bättre när man plockat rabarberna direkt från landet.

Smulpajsdeg

Sedan tidigare har vi ett recept på Smulpajsdeg i vår receptbank Paleoskafferiet som passar perfekt till alla slags bär och frukter, eller vad man önskar ha i sin smulpaj.

Variationen på hur man smaksätter sin paj eller paj deg kan dock variera från gång till gång men nu tänkte vi dela med oss av hur vi gör vår Rabarberpaj, så god och enkel!

Så nästa gång du vill baka något gott till kaffet så låt dig förföras av denna underbara Rabarberpaj!

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till vår Rabarberpaj hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo baka paleorecept naturligmat naturlig mat sverige paleosverige sommar paleoblogg matblogg livsstilsblogg recept nyttigt