Mangofylld Zucchini
Zucchini är något vi börjat använda mer och mer här hemma under vårt tak. En härlig Zucchinifärspanna tillsammans med en stor sallad passar perfekt till lunch eller middag en dag när man vill att det ska gå fort att få fram något gott på bordet.
Ett annat fräscht och gott tillbehör är vår Zucchinisallad som passar perfekt till t.ex. fiskbiten. Om man utesluter limen och bara använder olivolja i salladen passar den perfekt till köttfärssåsen eller favoritgrytan.
Ta vara på rester
Vi försöker framhålla att ta vara på sina rester och komponera nya goda rätter som man kan avnjuta senare, kanske till frukost eller lunch dagen efter.
Våra Sötpotatisplättar är ett bra exempel på detta och när vi i somras (ja, ibland tar det lång tid att få recepten inlagda på bloggen…) fick Mango Chutney över från vår middag lagade vi till en mycket god Mangofylld Zucchini till lunch dagen efter.
Mangofylld Zucchini kan du äta som en ensam, helt vegetarisk rätt, tillsammans med en grön sallad eller som ett härligt tillbehör till köttet, kycklingen eller fisken, så gott!
Bonusrecept
Vi har sedan i somras lagat denna lilla rätt vid flera tillfällen oavsett om vi fått Mango Chutney över från någon middag eller inte, går ju bra att göra ny till just detta ändamål också, och när vi nu i början av året körde en ny omgång av vår hälsoutmaning Paleo30dagar fick deltagarna som ett litet bonusrecept en fredag ta del av detta recept.
Vi känner nu att vi vill öppna upp och även dela med oss till er som inte deltog i utmaningen så att fler får del och kan njuta av denna lilla rätt.
Recept
För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Mangofylld Zucchini hittar du här.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleosverige sverige recept paleorecept paleoblogg mat matblogg