Liten grillguide
En liten grillguide för köttdetaljer och en lyckad och god grillning.
Du gör helt rätt i att spana in denna lilla grillguide den kommer göra dig till en mästare vid grillen.
Vi har satt samman en liten grillguide för dig så att du kan imponera på både familj och vänner vid grillen.
Lycka till och ha kul på alla dina fantastiska grillningstillfällen.
Vår enkla grillguide
1. Ta ut köttet i tid, för bästa resultat, och låt köttet nå rumstemperatur innan du lägger det på grillen. En snabb avtorkning av köttet, med hushållspapper, precis innan grillning hjälper till att behålla saftigheten i köttet och ger en finare yta.
2. Och kom ihåg, fett är din vän! Skär inte bort det, för det är där mycket av smaken sitter.
3. Gör grillen redo, kol eller briketter (eller en blandning av dessa vilka kan ge en jämnare värme och mindre rök jämfört med enbart kol). Du kan också använda torr ved, om du föredrar detta. Fördelen med ved är att den ger en härlig röksmak beroende på träslag.
4. Använder du gas- eller elgrill? Då är det klokt att följa tillverkarens instruktioner noggrant.
5. Om du använder träspett till din grillning, låt dem blötläggas en längre stund innan grillningen så att de inte förvandlas till kol på direkten.
6. När köttet är klart, låt det vila under ett bakplåtspapper på ett fat innan du skär upp det. Detta låter värmen fördelas jämnt och ger ett saftigare resultat och en godare upplevelse. Tänk på att köttets temperatur fortsätter att stiga några grader efter att det tagits från grillen.
7. Riktlinjer för innetemperatur på nötkött:
55° – härligt rosa-rött
60° – perfekt rosa
65° – lätt rosa och ändå saftigt
Till grillat
Och en massa härliga tillbehör, samt lite annorlunda tips på vad du kan grilla, finner du i vår receptbank Paleoskaferiet här. Underbart, gott och njutbart.
Är du nyfiken på en miljövänlig och smidig engångsgrill så kan vi tipsa om EcoGrill, läs mer om denna i vår artikel här. EcoGrill är perfekt att ta med på den lilla picknicken eller till stranden, smidig enkel och med en hög mysfaktor.
Avslutande ord
Hoppas denna enkla grillguide hjälper dig att bli grillmästaren!