Kirskål
Ogräs eller inte? Ja, vi är nog många som suckar över denna lilla gröna växt som växer överallt där den inte ska växa, så även i vår trädgård.
I år så tänkte vi att vi skulle minska på suckandet och öka på ätandet, för kirskål går ju utmärkt att äta och kan ersätta spenaten i stort sett rakt över.
Kirskål växer hela året
De små spröda bladen är som allra godast, när det växter sig stora kan de bli lite beska i smaken men kirskål växer under hela våren och sommaren så det går att få tag i nya små spröda blad hela tiden under denna period och även en liten bit in på hösten.
Kirskålen är en gamal växt som från början odlades i många klosterträdgårdar och användes både som läkeört och grönsak. Den har sedan dess spridit sig otroligt och kan nu ses i stort sett var man än vänder sig.
Plocka Kirskål
Så varför sucka när man kan äta! Ge dig ut och plocka kirskål, de är lätta att känna igen på sin blad som är två gånger trefingrade med breda, spetsiga, tandade blad.
Du kan använda kirskålen i din sallad, i din smoothie, när du gör pesto eller om du önskar njuta av den även i vinter så förväll den och frys in.
Så ogräs eller inte? Ja, det får var och en avgöra men vi ser på kirskålen lite annorlunda efter att vi nu börjat använda den i vår matlagning!
Avslutande ord
Naturens skafferi är fantastisk så varför inte passa på! Låt dig även inspireras av våra inlägg om nässlor, ramslök, björksav och granskott också fina ätbara råvaror som går att hitta i vår vackra natur.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus gratis Paleo paleoblogg gratismat paleotips ätbara växter