Idag har vi plockat in vårt sista grönkål från odlingslådan, planen är att göra grönkålschips på dessa sista blad. Vi har länge funderat på att gör just chips av grönkål, men aldrig kommit till skott… Men nu! Nu har vi också gjort grönkålschips och det var verkligen superenkelt och supergott! Detta måste ni prova!
Att odla grönkål var hur bra som helst, tåligt, växte bra, man kan skörda under en lång tid och det är bara att så i mer efter hand. Dessutom så klarar grönkålen både frost och snö! Nästa år blir det betydligt mer i våra odlingslådor – ni vet väl att grönkålen är rik på C och D vitamin samt innehåller massa mineraler. Bara massa plus för denna fina bladgrönsak.
Förutom att ha i sallad, så passar den fantastiskt att steka, göra coleslaw på, ha i smoothies och det finns inte så många grönsaker som är så starkt förknippat med Jul som just grönkål. Vi har självklart en hel del recept på just grönkål i Paleoskafferiet.
För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Grönkålschips hittar du här.
Paleo så gott och så enkelt
Magnus & Jenny